Dags att börja planera campingsemestern för sommaren? Då finns en hel del saker du bör tänka på när det är dags att ge sig ut på de svenska vägarna – och här kommer proffscamparnas bästa tips att ta med sig.

Det är viktigt att planera din camping- eller vandringstur ordentligt innan du och familjen packar bilen och ger er iväg. Är det dessutom bilen som är ert färdmedel och en traditionell camping med husvagn som är er slutdestination är det extra många saker att hålla kolla på för att få en så bra semester som möjligt. Turligt nog har Expressen samlat campingproffsens allra bästa tips i en smart lista och enligt dem är det både det ena och det andra man ska lägga på minnet.

Proffsens bästa tips:

  • Golvet i förtältet – bör vara av fast material för att undvika risk för fukt och väta.
  • Spendera en slant på förtältet – husvagnen må vara det primära boendet men förtältet är ett bra extra utrymme som inte ska glömmas bort, se därför till att det är ett bra sådant genom att inte snåla på kvaliteten.
  • Kontrollera platsen du får på campingen – underlaget är a och o för en bra vistelse på campingen och om ni placeras på en gropig eller ojämn plats, be om att byta.
  • Väderstrecken – morgonsol eller kvällssol? Det får du beroende på vilket väderstreck husvagnen står i.
  • Faciliteterna – det är inte alla som har toalett och dusch i husvagnen, så kolla hur reglerna ser ut om användning av campingens badrum och om ni har långt från campingplatsen dit.
  • Är campingen fräsch? Kolla renligheten – det säger en hel del om campingen genom dess städning, är till exempel toaletterna och badrummen ofräscha är förmodligen hela campingen rätt sunkig.

Vill du ha ännu fler tips om vad du bör tänka på? Läs då hela artikeln hos Expressen på deras hemsida. Där har man även punktat upp om hur du stormsäkrar husvagn och bil på campingen, sammanfattat fordonssäkerhet och hur man ska köra för att köra med självinsikt – till exempel vilka vägfiler som är utmärkta att rulla på med en husvagn i släptåg bakom bilden.